'Azzah Munawwarah - Menambah Seri Dalam Usrati

Tuesday, November 19, 2013


Putri kedua kami pada hari ke 4 :

'Azzah Munawwarah Binti 'Ali 'Irfan


Sudah tiga bulan lebih, si putri cilik ini hadir di teratak kami. Sungguh cepat masa berlalu. Saya bagaikan terlupa bahawa kami kini sudah empat orang semuanya. Hari hari berlalu bersamannya sangat pantas. Senyumannya, ketawaanya dan gelak comel-comel gitu menghiburkan kami tiga beranak – abi, ummi dan kakak.

Azzah Munawwarah, itulah nama putri kedua kami. Special namanya. Kenapa? Itulah rahsia saya dan zaujati. Mana boleh habaq.^^

Makna dan ertinya?

Azzah – Kemuliaan
Munawwarah – Yang Bercahaya

Kemuliaan yang bercahaya.

Sungguh, kehadiran si cilik ini menambahkan lagi seri dalam usrati. Tiada lafaz yang lebih mulia melainkan lafaz :

Alhamdulillah.
Alhamdulillah.
Alhamdulillah.

Saat menanti, si cute ini lahir – keluarga saya sedang melalui fasa-fasa perubahan kehidupan yang agak besar dan drastik. Keputusan yang harus cepat dibuat. Penyesuaian diri dan famili di tempat baru, amat-amat memberikan suatu pengalaman yang berharga buat kami sefamili, terutamanya saya dan zaujati.

Dia adalah anugerah, kurniaan, pemberian dan hadiah daripada Allah SWT buat kami sekeluarga. Saya menerimanya dengan jiwa yang tenang, damai lagi lapang tatkala menikmati keredupan udara Ramadhan.Kak Mukhlisah berjaya memainkan peranannya dengan sangat baik sehingga membuatkan "adi"nya pening kepala.

Lahirnya, si comel ini pada 24 Ramadhan 1434 H hari Jumaat yang penuh barakah. Allah SWT titipkan lagi limpahan kasih sayang, cinta dan rahmat-Nya kepada kami melalui anak yang mulus ini.

Dia hadir menjadikan anak sulung kami - Mukhlisah riang gembira dan bahagia bertitlekan seorang kakak. Dikucup pipi adiknya itu saban pagi dan waktu. Bahagianya membuatkan kami terus berbunga-bunga.

Ya Allah, syukur kami atas kurniaan-Mu ini.
Tiada lafaz yang lebih agung, mulia dan tertinggi melainkan :

Alhamdulillah!


" Abi, bila Muna nak dapat adik pulak?,"
" Gulp!"

BroHamzah
Bagan Datoh, Perak

1 comments:

~Setanggi Syurga~ November 19, 2013 at 5:58 PM  

:) moga jadi anak-anak yang solehah ya kakak & adik..

Post a Comment

Followers

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP