Blog Anda?

Saturday, January 22, 2011

Membina jaringan Blog yang utuh


Blog anda?
Oleh : BroHamzah

Salam ceria buat semua yang melayari dan berkunjung ke teratak dan pondok saya yang tidak seberapa ini. Semoga persinggahan anda semua mendapat manfaat dan bertitik mula daripada sini kita akan terus menjalinkan hubungan persaudaraan di alam maya. Harapan saya ia bukannya setakat di sini sahaja, insyaAllah akan bertemu di alam realiti yang sebenarnya.

Mudahan-mudahan interaksi, komunikasi dan apa jua yang menghubungkan kita ini meletakan kita di atas satu landasan yang benar kerana Allah SWT. Bagi saya, inilah fokus dan agenda utama kehidupan saya – menjadikan segala-galanya untuk Allah SWT dan kerana Allah SWT.

Inilah tugas asasi dan ubudiyah yang sebenarnya. Allah SWT sebagai matlamat hidup.InsyaAllah.

Alam Maya

Kiranya, saya sendiri sudah lama melibatkan diri dalam alam internet atau alam maya ini. Kira-kira 8 tahun yang lalu, bermula zaman chatting versi lama sehingga ke versi terkini. Sehingga saya pun tidak terkejar akan kepantasan perubahan dan perkembangan teknologi maklumat. Semoga kecanggihan kemudahan sebegini, memberikan suatu yang berguna buat kita semua.

Blogger

Dan, salah satu kemudahan yang saya gunakan sepenuhnya ialah dunia blog. Dan, anda sendiri sedang membaca Blog kepunyaan saya. – Blog BroHamzah. Dan blog ini juga mempunyai sejarahnya. Saya ingin ucapkan terima kasih dan penghargaan buat semua yang sentiasa mengunjungi blog atau pondok saya ini dan sudi meninggalkan jejak serta komentar yang membina. Alhamdulillah, terima kasih banyak-banyak dan syukran ala kulli hall.

Hajat dan permintaan

Saya ada satu hajat dan permintaan agar para pembaca, pengunjung dan sahabat-sahabat alam maya yang mempunyai blog sendiri dapat menyatakan alamat URL blog atau website masing-masing di ruangan komentar post ini. InsyaAllah, saya berhajat untuk membuat direktori senara blog teman-teman sekalian. InsyaAllah. Di masa yang terluang, selalu saya akan berkunjung ke blog teman-teman untuk menimba ilmu, perkongsian, pengetahuan dan membaca coretan buat ibrah bersama.

Jika boleh tulis sebegini :

Nama / Samaran :
Url Blog :
Tema Blog :

Itu sahaja, 3 item penting. Jika hendak tambah pun saya tidak kisah. (‘’,)

Segala kerjasama dan bantuan kalian amat-amat saya hargai. Sekian dahulu, semoga Allah reda kalian semua.

BroHamzah

57 comments:

Anonymous,  January 22, 2011 at 11:05 PM  

Assalammualaikum

aku hanya hamba Allah

http://buatmanusiaakhirzaman.blogspot.com

somoga Allah merahmati kita..insyaAllah..

brohamzh January 22, 2011 at 11:07 PM  

1)- Anonymous

Syukran atas jejak yang ditinggalkan. Amat-amat dihargai. Syukran sekali lagi

BroHamzah

Anonymous,  January 22, 2011 at 11:19 PM  

Nama : Matadore Terhebat
Url : http://cikebums.blogspot.com
Tema : Kita kan hamba.

Syukran Jazeelan ^^
jemput ke blog saya yang tak seberapa ini.

Anonymous,  January 22, 2011 at 11:23 PM  

-anyd
- http://ndh5.blogspot.com/
- life is precious

Anonymous,  January 22, 2011 at 11:26 PM  

nama:ikram uitmpp
url:http://ikram-uitmpp.blogspot.com/
tema : ikatan kasih rumpun anak-anak melayu

brohamzh January 22, 2011 at 11:27 PM  

1)- Anonymous 2-2

Terima kasih & thanks

zmah January 22, 2011 at 11:30 PM  

Akak berblog untuk berkongsi ilmu yang tidak seberapa ini.

iqbalsyarie January 23, 2011 at 12:21 AM  

salam ustaz. rasanya saya blog saya sudah disenaraikan dalam blog list blog ustaz, kan? hehe... perlu juga ke saya letak url saya?

dr. mujahidah January 23, 2011 at 12:44 AM  

nama: dr.mujahidah
url:http://akhwatmedic.blogspot.com/ (DIAGNOSIS)
tema: akhwat dan dakwah

~MQ~ January 23, 2011 at 1:56 AM  

berhajat juga utk menulis item2 tersebut di sini.
boleh kan? hu3.

nama: MQ
url: http://lautanrabbani.blogspot.com/
tema: Mari Membina Impian

sekian, (",)

brohamzh January 23, 2011 at 3:26 AM  

1)- zmah

Afwan Kak, apa Url blog akak?

brohamzh January 23, 2011 at 3:30 AM  

1)- iqbalsyarie

InsyaAllah, tak pa. Kalau tulis lagi bagus.('',)
Blog anta dah ada dalam senarai blog ana. Blog kunjungan harian ana. Syukran

brohamzh January 23, 2011 at 3:31 AM  

1)- dr mujahidah

Syukran, saya juga selalu berkunjung ke blog Dr.Terima kasih atas segala perkongsian. Teruskan

brohamzh January 23, 2011 at 3:32 AM  

1)- MQ

Terima kasih, sahabatku MQ. Syukran. Semoga ukhuwah kita adalah untuk dan kerana-Nya.

Bila la boleh jumpa anta..

Muslimah Optimis January 23, 2011 at 3:37 AM  

salam.

nama samaran : Muslimah Optimis
url :http://ukhwah-dhearty.blogspot.com/
tema : Laman Muslimah Optimis

tq

brohamzh January 23, 2011 at 4:50 AM  

1)- Muslimah Optimis

Alhamdulillah, syukran atas jejaknya. Syukran

عالية بنتي عبدالله ثاني January 23, 2011 at 5:00 AM  

salam..

nme : aliah abdullah sani
url : http://www.aliah93.blogspot.com/
tema : sentuhan nurani

p/s : ana x pandai berkarya..cube yg terbaikk..insyaallah..

Bintu Arifin January 23, 2011 at 5:04 AM  

Ibtisam Syarha(Bintu Arifin)

http://robitatulqulub.blogspot.com

Islam Is The Way Of Life

Moga ALLAH memberkati semua ilmu yg dikongsi oleh pemilik blog ini dan semua.

Izzati Hashim January 23, 2011 at 7:18 AM  

nama :Izzati Hashim

url :http://izzatihashim.blogspot.com

tema : lukisan kehidupan

p/s : terima kasih sebab memberi byk perkongsian yg bermanfaat (=

brohamzh January 23, 2011 at 7:23 AM  

1)- Aliah Abdul Sani

Syukran atas jejaknya. InsyaAllah, ia adalah titik permulaan untuk menjadi lebih baik.Tahniah!

BroHamzah

brohamzh January 23, 2011 at 7:25 AM  

1)- Bintu Ariffin

Alhamdulillah, syukran atas perkongsian dan jejaknya. Semoga Allah redha atas usaha saudari ini.

BroHamzah

brohamzh January 23, 2011 at 7:26 AM  

1)- Izzati Hashim

Alhamdulillah, syukran atas jejaknya. InsyaALlah sama-sama memanfaatkan ruangan maya dan blog ini untuk proses peningkatan diri.

Setiap yang dikongsikan ini adalah untuk MANFAAT BERSAMA. InsyaAllah.

BroHamzah

Mohamad Fakhruddin January 23, 2011 at 8:03 AM  

Nickname: Silver Maestro
Url : www.silvermaestro.blogspot.com
Tema : Evolusi dan Revolusi

Blog biasa-biasa saja. Simple, tapi insyaAllah bermakna. Blog yang masih banyak untuk perbaiki. Minta tolong ajar ya. Anta penulis terhebat!

brohamzh January 23, 2011 at 8:19 AM  

1)- Mohamad Fakhruddin

Syukran, sheikh Udin. Simple tapi penuh makna dan mengesani hati ini.

Selamat maju jaya sheikh Udin.
BroHamzah

AhmadFaiz.MS January 23, 2011 at 8:23 AM  

Nama / Samaran : AhmadFaiz.MS
Url Blog : prince-of-islam.blogspot.com
Tema Blog : Strive ! For the True Glory

Semoga langkah kita sentiasa diiringi redha Allah. :-)

Abdullah Mahdi January 23, 2011 at 9:47 AM  

Assalamualaikum & slm ukhwah..
tertarik dgn penulisan saudara,kebetuln terbca artkel ni saya kongsikan link saya.

Nama / Samaran : Abdullah Mahdi
Url Blog : http://abdullahmahdi.com
Tema Blog : Jadilah Insan Berilmu

Apepun, saya lebih mahir membina blog drp menulis blog,& tak samp 2 buln lagi menulis..teguran & tnjuk ajar niru saya tadahkan..Moga Allah memberkati usaha saudara.

brohamzh January 23, 2011 at 3:13 PM  

1)- Abdullah Mahdi

Alhamdulillah, terima kasih diucapkan. Saya juga masih bertatih dalam dunia penulisan. Menulis untuk berkongsi dengan teman-teman sekalian.

Semoga kita semua dalam Inayah dan Rahmat Kasih Syg Allah SWT. InsyaAllah

BroHamzah

brohamzh January 23, 2011 at 3:21 PM  

1)- Ahmad Faiz MS

Syukran akhi, atas jejaknya. Semoga Allah reda.
BroHamzah

yaqut hulaif January 23, 2011 at 8:30 PM  

Assalamualaikum.

jiwa-jiwa yang dahagakan redhaNYA

http://yaquthulaif.blogspot.com/

sekian.

Izzat Zainal January 24, 2011 at 12:09 AM  

salam..

izzatzainal
http://notalelaki.blogspot.com/
notasebuahkehidupan:berbagau koleksi..

teruskan menulis akhi

Shahida January 24, 2011 at 12:59 AM  

salam..jejaklah jika sudi..sama2 brkongsi ilmu..jazakallah..

shahida
http://hurrunmaqsurah91.blogspot.com
hadiah illahi

brohamzh January 24, 2011 at 2:21 AM  

1)- yaqut hulaif

Alhamdulillah, syukran. Saya selalu jugak ke blog saudara. Salam ukhuwah.

Terima kasih sekali lagi

brohamzh January 24, 2011 at 2:26 AM  

1)- akufobia

Sama-sama kembali

BroHamzah

brohamzh January 24, 2011 at 2:31 AM  

1)- Izzat zainal

Syukran atas jejaknya. Semoga Allah redha
BroHamzah

brohamzh January 24, 2011 at 2:33 AM  

1)- Shahida

Terima kasih atas jejaknya. InsyaAllah, akan sampai.

BroHamzah

syumul January 24, 2011 at 3:37 AM  

menziarah sambil meletakkan jejak

terus tegar kader-kader dakwah..

ZiErWa zAiNaL January 24, 2011 at 5:29 AM  

sy sentiasa mngikuti perkembgn blog ni sbg slh 1 mknan hati...blog sy x seberapa...hanya memceritakan tntg diri shj..jd rse x de ape2 ilmu yg blh ditimba..

brohamzh January 24, 2011 at 6:08 AM  

1)- syumul

Alhmadulillah, terima kasih atas jejaknya. Syukran

brohamzh January 24, 2011 at 6:09 AM  

1)- Zierwa Zainal

Alhamdulillah, tidak mengapa. Semoga setiap yg tercatat dalam memberikan manfaat kepada kita semua. Terima kasih atas coretannya.

BroHamzah

kasturi jiwa January 24, 2011 at 7:25 PM  

kasturi jiwa

http://kasturijiwa.blogspot.com/

||ALLAH yang utama||

brohamzh January 24, 2011 at 7:50 PM  

1)- Kasturi Jiwa

Syukran atas jejaknya. Sedap nama kasturi jiwa.
BroHamzah

Archer93 January 25, 2011 at 1:39 PM  

salam ziarah

archer93

http://destinasibaru.blogspot.com

Dunia remaja yang fana akan kita diharungi bersama

jemput singgah..

wassalam

brohamzh January 25, 2011 at 3:33 PM  

1)- Archer93

Syukran atas jejaknya. Semoga Allah rahmati kehidupan anta selalu.

Sekian, saudara seaqidah
BroHamzah

.::: mr IQ :::. January 26, 2011 at 1:58 AM  

nama pena: mr-IQ

blog url: mr-iq.blogspot.com

tema: Kata-kata yg saya x mampu luahkan dialam realiti.

sekadar penulisan yang membosankan, ada komik, puisi pelik, dan sedikit peringatan.

brohamzh January 26, 2011 at 8:32 AM  

1)-mr IQ

Syukran atas jejaknya. Akan dilawati selalu.InsyaAllah

BroHamzah

sayyidah nafeesa January 28, 2011 at 8:54 AM  

salam sejahtera keatasmu,

nama pena:sayyidah nafeesa

url:sayyidnafeesa.blogspot.com

tema: sepatutnya, indahnya hidup bertuhankan Allah,but im still new, still need a few advices especially about tarbiyah.

jemput singgah di laman saya, komen ap2 yg patut..syukran..

brohamzh January 28, 2011 at 3:45 PM  

1)- Sayyidah Nafeesa

Syukran atas jejaknya. Semoga Allah redha.InsyaAllah, akan dikunjungi.

BroHamzah

فراس الزهرأ February 3, 2011 at 7:58 PM  

firas az-zahra'

http://firaszahrafajar.blogspot.com/

jiwa2 yang menyerahkan hati pada ALLAH..
[luqman 31:22]

akh, kita sekampung. mengkuang BM.

brohamzh February 3, 2011 at 8:36 PM  

1)- firas az zahra'

Syukran. Alhamdulillah.Syukran atas jejaknya.

BroHamzah

Edoras March 7, 2011 at 3:13 AM  

Edoras
http://my-gizmo.blogspot.com/
Mengenai liku hidup seorang Blogger

http://docgadget.blogspot.com
Tips mengenai Apple Gadget

syeraho May 18, 2011 at 9:02 PM  
This comment has been removed by the author.
brohamzh May 18, 2011 at 11:27 PM  

Edoras & Syeraho

Terima kasih atas jejaknya.
BroHamzah

aCu atiQ May 22, 2011 at 5:38 AM  

nickname : acuatiq
url : acuatiq.blogspot.com
tema : jadilah seperti air mutlak air yang suci lagi menyucikan

brohamzh May 22, 2011 at 7:19 AM  

acu atiq

Terima kasih atas jejaknya
BroHamzah

syeraho May 22, 2011 at 9:07 PM  

nama smrn : syeraho
url blog : syeraho.blogspot.com
tema : peringatan & nasihat dismping motivasi2 yg mndekatkn diri kpdNya

**URL blog sudah diubah (yg lama : syeraho-freestyle.blogspot.com) utk memudhkn shbt sy yg lain mnjejaki sy

Rabi'ah Al Adaweeyah August 3, 2011 at 1:04 AM  

nama samaran: rabi'ah al adaweeyah
url blog: suratcintarabiah.blogspot.com

salam 'alaik..
sekadar berkongsi..

Post a Comment

Followers

  © Blogger template The Beach by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP